Op 10 oktober 2012 heeft met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie en de Koninklijke Horeca Nederland  de app Veilige Horeca ‘Unieke tool om veiligheid in de horeca te vergroten’  gelanceerd.

Deze unieke tool is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en helpt horecaondernemers de veiligheid in hun zaak te vergroten. De app heeft betrekking op de thema’s Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel.
Gebruikers van de app kunnen per thema een checklist doen en krijgen daarna hierover tips en adviezen die ze naar zichzelf kunnen mailen. Ondernemers worden op deze manier nog bewuster van de veiligheidsrisico’s in hun horecabedrijf.
Onmisbaar hulpmiddel Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland: “De emotionele en financiële gevolgen van criminaliteit zijn voor ondernemer, medewerkers en gasten enorm. Daarom investeert KHN samen met de overheid in advies, maatregelen en campagnes om criminaliteit in de horeca terug te dringen. Stilstaan bij veiligheid betekent dat je voor jezelf in kaart brengt wat je al doet en wat je misschien nog moet doen. Daarbij is de app Veilige Horeca een modern en handig hulpmiddel.”

Altijd en snel Staatssecretaris Teeven: “Deze app lijkt me een onmisbaar attribuut voor elke horecaondernemer. Kortom: zet hem in uw telefoon. Zo heeft u dit belangrijke hulpmiddel altijd snel bij de hand!”

Waar te vinden? 
Via www.veiligehoreca.nl kunt u de app op uw smartphone of tablet zetten.

Hoe zet ik de app ‘Veilige Horeca’ op mijn telefoon? 
De Veilige Horeca app is een zogenaamde web-app.
NB. hij werkt alleen op uw telefoon niet op uw desktop PC of laptop/notebook.
De App kun je niet uit de Google Android Market of Apple iTunes App Store downloaden. Je kunt de app met iedere smartphone of tablet openen door in de internetbrowser van het apparaat (Safari, Chrome etc.) het volgende adres in te toetsen: veiligehoreca.nl