De Gifwijzer is de Eerste Hulp bij vergiftigingen. Met 252 stofnamen en 72 planten vergezeld van het 1ste hulp advies wordt aangegeven wat u moet doen. Dat is een hele opluchting voor zorgzame ouders. Want stel, je loopt in het bos met je kind en je ziet het op een besje kauwen dat het blijkbaar heeft geplukt. Of de kleine zet tijdens de vakantie een fles aan de lippen waar een schoonmaakmiddel in zit. 
Kinderen zijn nou eenmaal nieuwsgierig en onderzoekers in de dop. Ze willen van alles proeven en stoppen vaak wat in hun mond. Als bezorgde ouder vraag je je dan af of het kwaad kan en wat je vervolgens moet doen. Met de Gifwijzer® hoef je niet in paniek te raken. De applicatie heeft een uitgebreide lijst met gevaarlijke en giftige stoffen en zo’n zestig foto’s van giftige planten. In één oogopslag zie je op de display of een bes, plant of stof giftig is en wat je in dat geval moet doen. Vervolgens wordt het je gemakkelijk gemaakt 112 of de huisarts te bellen. Met de Gifwijzer® op de telefoon win je kostbare tijd, tijd die van levensbelang kan zijn.
De afgelopen 25 jaar heeft de Gifwijzer® zich méér dan bewezen. Hij is een begrip geworden bij gezinnen met jonge kinderen. Niet zo gek als je nagaat in hoeveel keukenkastjes de papieren gids heeft gehangen of gelegen. Maar natuurlijk gaat ook de Gifwijzer® met zijn tijd mee en is nu deze applicatie te koop. Zodat je altijd en overal adequaat eerst hulp kunt verlenen bij vergiftigingen.
Attentie! De getoonde taal is afhankelijk van de taalinstelling van uw iPhone, iPod of iPad.